Navigatie overslaan

Behandelingen

Een overzicht van alle behandelingen binnen onze praktijk

Sport

Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam is een complex geheel van o.a. spieren, botten en gewrichten waar we te allen tijde op moeten kunnen rekenen. Pas als u ergens last van krijgt, beseft u dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is.

Hulp bij lichamelijke klachten

Fysiotherapie Bergman & de Haan kan u helpen bij het oplossen of voorkomen van lichamelijke klachten. Ons doel is dat u weer zo optimaal mogelijk functioneert in uw dagelijkse leven, sport of werkzaamheden. De behandeling richt zich niet alleen op de klacht, maar ook op de oorzaak en de gevolgen van uw klacht. Om het doel te kunnen bereiken zijn de behandelingen afgestemd op zowel de klacht als op de persoon, aangezien elke klacht en elk individu verschillend van elkaar zijn. Fysiotherapie Bergman & de Haan biedt verschillende behandeltechnieken aan en combineert deze altijd met persoonlijke begeleiding. Hierdoor leert u controle te krijgen over uw klachten waardoor herhaling of verergering hiervan wordt voorkomen.

Fysiotherapie in het water

Fysiotherapie in het water, ook wel hydrotherapie genoemd, is een vorm van therapie die wordt uitgeoefend in een verwarmd zwembad (33 ⁰C). Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de gewichtloosheid en de warmte van het water. Deze omstandigheden maken de therapie uitermate geschikt maakt voor mensen met reumatische klachten, neurologische aandoeningen, hersenaandoeningen, spierziekten of klachten na een operatie. Het waterniveau is sta-diep en zo worden verschillende oefeningen uitgevoerd.

Het effect van water

De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat veel oefeningen makkelijker uitgevoerd kunnen worden. Anderzijds kan het water men juist ook extra weerstand bieden. Hydrotherapie bestaat vaak uit een combinatie van mobiliserende oefeningen, spierversterkende oefeningen, loopoefeningen, ontspanningsoefeningen, stabiliteits- en coördinatieoefeningen en het verbeteren van de conditie.

Bij Fysiotherapie Bergman & de Haan bent u 1-op-1 of in groepsverband met de fysiotherapeut in het zwembad en leert u zelf controle te krijgen over uw klacht.

Sportrevalidatie

Fysiotherapie Bergman & de Haan kan u helpen met blessures die u heeft opgelopen tijdens het sporten. Ook kunnen wij een rol spelen bij het voorkomen van blessures door voorlichting en advies te geven voor iedereen die wil gaan sporten of al sport.

Alles onder één dak

Fysiotherapie Bergman & de Haan heeft een fitnessruimte, meerdere oefenzalen en een verwarmd zwembad tot zijn beschikking. Deze voorzieningen bieden ons de mogelijkheid om op de meest optimale wijze te werken aan uw revalidatie.

Sportkennis

Wij weten hoe het eraan toe gaat tijdens verschillende sporten. Deze uitgebreide kennis helpt ons inzicht te geven in de oorzaak van uw blessure. Door de revalidatie af te stemmen op zowel de beoefende sport als het individu, kunt u nadien weer met een gerust hart sporten zoals u dat gewend was.

Wat houdt medische fitness in?

Bij medische fitness train je op bepaalde tijden in de fitness onder begeleiding van Fysiotherapie Bergman & de Haan. Er wordt voor elk individu een trainingsschema op maat gemaakt zodat u zo optimaal mogelijk functioneert in uw dagelijkse leven met een goede gezondheid.

De training duurt een uur en vindt wekelijks plaats op vaste tijdstippen. Tijdens de training wordt er individueel getraind aan de hand uw persoonlijke trainingsschema. Gedurende de gehele training zullen wij aanwezig zijn om u te helpen.

Voor wie?
Medische fitness is voor iedereen! Het is geschikt voor mensen die moeten revalideren na een blessure of operatie, voor mensen die steeds terugkerende klachten hebben zoals lage rugklachten of voor mensen die een chronische aandoening hebben zoals reuma of een longaandoening.

Tarieven
U heeft de mogelijkheid om verschillende abonnementen af te sluiten. De volgende tarieven gelden voor de Medische fitness:

 • 1x per week: €50 per maand
 • 2x per week: €75 per maand

Wat houdt Corona revalidatie in?

Corona blijkt een hardnekkig virus te zijn dat veel invloed heeft op verschillende lichaamsfuncties, zoals longen, hart, geur/smaak, spieren & conditie. Veel mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt, ervaren naast fysieke beperkingen ook problemen op emotioneel, cognitief en/of sociaal gebied. Het gaat hier om zowel diegene die een ziekenhuisopname hebben gehad, als al die mensen die thuis corona (al dan niet positief getest) hebben doorgemaakt. De diverse restklachten kunnen leiden tot uitval van deelname aan werk, sport en maatschappij.

De behandeling richt zich onder andere op:

 • Verbeteren van spierkracht en conditie
 • Herstellen van vermoeidheidsklachten
 • Reguleren van de ademhaling (zowel in rust als bij inspanning)
 • Begeleiding in de opbouw van fysieke activiteiten
 • Hervatten van dagelijkse activiteiten/werk/sport
 • Herwinnen van het vertrouwen in eigen lichaam
 • Het bevorderen van een gezonde leefstijl

Longaandoeningen

Een longaandoening, bijvoorbeeld astma of COPD, kan u beperkingen opleggen in uw dagelijks leven zoals sporten, werken en/of huishouden.

Revalidatie

Fysiotherapie Bergman & de Haan kan u helpen om uw conditie op peil te brengen door inspanningstraining en spieroefeningen. Heeft u problemen met slijm opgeven? Wij kunnen u helpen met het aanleren van een effectieve manier om slijm los te maken. Tevens kunnen ademhalingsoefeningen u helpen om kortademigheid te verminderen. Revalideren kan zowel in groepsverband als via persoonlijke begeleiding. Wij kunnen u helpen om in het dagelijkse leven beter te functioneren met een longaandoening.

Longnetwerk Emmen e.o.

Fysiotherapie Bergman & de Haan is aangesloten bij het Longnetwerk Emmen e.o. In dit netwerk< waar Joost op dit moment voorzitter van is, zitten verschillende fysiotherapiepraktijken die gespecialiseerd zijn in het revalideren met longaandoeningen. Het netwerk is opgezet door fysiotherapiepraktijken is samenwerking met de Treant Zorggroep (Scheper Ziekenhuis in Emmen). Hierdoor revalideert u bij Fysiotherapie Bergman & de Haan onder kwalitatief juiste omstandigheden.

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een razend complexe ziekte in de hersenen die vraagt om begeleiding en behandeling door verschillende experts. Één van die experts is een fysiotherapeut, waarbij Joost zich heeft gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Hij is daarbij aangesloten bij het ParkinsonNet, waardoor hij optimaal kan werken met andere zorgdisciplines die ook de expertise hebben.

Dry Needling

Heb jij wel eens last van verkrampte spieren, (chronische) spierklachten of hoofdpijn/duizeligheid? Dan is een dry needling behandeling mogelijk een goede oplossing om van je klachten af te komen.

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek u spieren triggert, zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling en acupunctuur worden vaak met elkaar verward. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

We analyseren eerst je klachten door een gesprek en gericht onderzoek. Daarna onderzoeken we de spieren die mogelijk de pijn veroorzaken. We zoeken specifiek in die spieren naar de bewuste spierverhardingen, waarna we die plaatsen behandelen om de spieren te ontspannen. Via het gericht aanprikken met een naaldje raken de spieren ontspannen.

Leefstijlcoach

Per 1 januari 2019 is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Wie een BMI heeft van 30 of hoger (of een BMI van 25 hoger gecombineerd met risico op diabetes en/of hart- en vaatziekten), kan door de huisarts worden doorverwezen om zo’n ‘GLI’ te gaan doen. De zorgverzekeraar vergoedt het programma dan.

Bij Popping Sport is Hilde hierin gespecialiseerd en kunnen we met Popping Sport zorgen voor een goede leefstijl. Hierdoor sta je bij Hilde onder begeleiding en kunnen wij, als fysiotherapeuten, ervoor zorgen dat het fysieke gedeelte van de leefstijlinterventie zonder klachten kan plaatsvinden.

Medical Taping?

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

A-specifiek?

Bij 80% van de rugklachten is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak of aanleiding. Bij nekklachten is dit niet veel anders. Aspecifieke rugklachten ontstaan vaak door een samenspel van factoren. Deze factoren zijn op te delen in persoonlijke factoren, werk gebonden factoren en sportieve factoren.

 • Persoonlijke factoren: Lichaamsbouw, lichaamsgewicht, inzicht en omgang met de klacht, de algehele en lokale (spier)conditie.
 • Werk gebonden factoren: Fysieke activiteiten als tillen, zitten, staan, onverwachte bewegingen of juist statische werkhoudingen.
 • Sportieve factoren: ook intensief sporten kan rugpijn veroorzaken, veel vaker zien we dat juist weinig beweging een rol speelt.

Massage

Massage therapie heeft meerdere positieve effecten voor uw lichaam. Zo heeft het onder andere een belangrijke preventieve werking. De technieken die door de massagetherapeut worden toegepast zorgen ervoor dat spanning en stress vermindert en normaliseert de lichaamsfuncties.

Vergoedingen

Fysiotherapie Bergman & de Haan heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland, hierdoor kunt u altijd bij ons terecht. Wij staan rechtstreeks in contact met uw zorgverzekeraar en declareren hier dan ook rechtstreeks naar toe. Hierdoor hoeft u niets te regelen met uw zorgverzekeraar als u bij ons wordt behandeld.

Voorafgaand aan uw behandelingen wordt er gekeken of deze vergoed kunnen worden. Dit zal tijdens de intake aan de hand van uw identiteitsbewijs en verzekeringspas bepaald worden. Wij leggen u dan uit hoe u verzekerd bent voor fysiotherapie. Pas daarna wordt de officiële intake en het behandeltraject gestart.

FAQ

Sinds 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig voor fysiotherapie. U hoeft dus niet eerst langs de huisarts om een afspraak te kunnen maken bij ons.

Vergoedingen voor fysiotherapie vallen in eerste instantie onder de aanvullende verzekering. U zult dus per jaar een aanvullende verzekering moeten afsluiten wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding voor fysiotherapie.

Heeft u een chronische aandoening? Dan vallen de eerste 20 behandelingen van uw fysiotherapeut onder de aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling valt het onder de basisverzekering.

Als u geen aanvullende verzekering heeft en toch behandeld wilt worden, dan betaalt u het particuliere tarief dat op deze pagina staat. U krijgt dan een nota van Fysiotherapie Bergman & de Haan.